USAs Salemis on tige kakk tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakk saagiga
Kakk saagiga Foto: Wikipedia.org

USAs Oregonis Salemis on kohalikud jälle hädas kakurünnakutega, eelmised sellised leidsid aset kümme kuud tagasi.

Politsei teatel nad veel ühtegi kakku arreteerinud ei ole, sest ründav kakk või kakud on raskelt tabatavad, edastab foxnews.com.

Selle aasta alguses ründas kakk Salemis tervisejooksjaid, nüüd aga riigiametnikke.

Parameedikute ja politsei andmetel on viimasel ajal toimunud vähemalt kolm kakurünnakut, milles inimesed on vigastada saanud ning need juhtumid toimunud riigiametite hoonete juures.

«Kakk suudab lennata hääletult ja laskuda inimesele pähe nii, et enne ei tea, kui linnu küünised on kolbas kinni,» selgitas Salemi linnavalitsuse parkide osakonna töötaja Tibby Larson.

Ta lisas, et Salemi elanikud peaksid kandma kas mütsi või siis võtma kaasa vihmavarju, millega linde peletada.

Salemi politsei esindaja Dave Okadani sõnul nad jälgivad olukorda, kuid neile ei ole täpselt teada, millised kakud rünnakute taga on.

Okadani arvates on kakud ja öökullid kenad linnud, kuid mitte nende jaoks, kes küüniseid tunda saanud on.

Ameerika Ühendriikides olid kakurünnakud varem haruldased, kuid nüüd on need sagenenud.

Oktoobris ründasid kakud ja öökullid Marylandis tervisesportlasi, jõulude ajal aga sattus Louisianas politseinik kakurünnaku alla.

Wikipedia: Kakk (Strix) on kakuliste seltsi kakuliste sugukonda kuuluv lindude perekond. Kakkude leviala on kogu maailmas, välja arvatud polaaralad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles