Passiivne suitsetamine mõjutab ka lemmikuid

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suits
Suits Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Glasgow ülikoolis tehtud uuringust selgub, et lemmikud, kelle peremees suitsetab, kannatavad rohkem terviseprobleemide käes kui suitsuvaba kodu neljakäpalised.

Väikeloomade meditsiini ja onkoloogia professor Clare Knottenbelt sõnas, et kodus suitsetamisel on pere neljakäpalistele väga halb mõju, vahendab The Mirror. Eriti toob professor välja lemmikutel kaalutõusu ja kasvajate tekke. «Uuring näitas, et suitsetajate majapidamises hingavad koerad väga palju sigaretisuitsu sisse,» selgitas professor.

«Kasse mõjutab suitsetamine veelgi rohkem. Kuna kassid pesevad end väga tihti, tõuseb sellega organismi jõudva suitsu hulk,» sõnas Knottenbelt.

Uuringut läbiviinud Victoria Smith sõnas, et peremehed, kes suitsetasid kassist eemal, vähendasid veidi suitsu hulka, mida kass oma kasukalt organismi võis sisse lakkuda. Samas leidsid teadlased, et õues suitsetamine vähendas veidi mõju loomadele, aga ei kaotanud mõju täielikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles