Loodusvaatlejatele loodi uus nutirakendus

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka uuema nutitelefoni võib soovi korral kampaania raames välja vahetada.
Ka uuema nutitelefoni võib soovi korral kampaania raames välja vahetada. Foto: Liis Treimann/Postimees

Loodusvaatlusi saab hõlpsamalt andmebaasi kanda, sest valmis on saanud uus mobiiltelefonidele ja tahvelarvutitele mõeldud rakendus.

Keskkonnaagentuur loodab, et rakendus toob juude loodusvaatlejaid ning et teadlastel ja huvilistel oleks veelgi parem ülevaade selle kohta, kes ja kus meie looduses elab või kasvab.

Loodusuurijate ja KIK-i rahastuse toel valminud rakenduse eeliseks on see, et see määrab vaatleja asukoha automaatselt.

Keskkonnaagentuuri juhtivspetsialist Reigo Roasto sõnas «Aktuaalsele kaamerale», et rakendust saab kasutada otse vaatluspaigal kus näed mõnda liiki, saab panna selle äpi kaudu andbemaasi kirja panna.

Juhul kui vaatleja pole kindel, keda ta nägi, siis saab rakenduse kaudu suhelda ka teadjamatega. «Kui teha foto, ei pea liigi nime kindlasti kirja panema, siis pannakse pilt veebilehe foorumisse, kus teised kasutajad saavad aidata liiki määrata.»

Rakenduse kasutamiseks on vaja end identifitseerida, et vajadusel saaks andmeid üle kontrollida. Hetkel kasutab uut nutirakendust sadakond inimest.

Vaata nutirakendust siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles