Eesti Koerte Pääste Selts vajab abi: toiduvarusid jätkub veel paariks päevaks

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seltsis ootavad kodu Minskist tulnud kutsikad, kes on kohe valmis armastavasse perre minema.
Seltsis ootavad kodu Minskist tulnud kutsikad, kes on kohe valmis armastavasse perre minema. Foto: Eesti Koerte Pääste Selts/Facebook

Kehtna vallas tegutsev Eesti Koerte Pääste Selts vajab kiiremas korras abikäsi, sest juhataja Sigrid Kärneri sõnul jätkub koertele toiduvarusid veel paariks päevaks.

Seltsis ootab armastavat kodu hetkel 7 kutsikat ja 10 täiskasvanud koera, kellele keedab Kärner küll putru, aga varud hakkavad kapist lõppema. Kärner on nördinud, sest püüded loomatoidu maaletoojatelt abi saada on seni luhta läinud. «Royal Eestisse olen mitmendat korda helistanud, aga öeldakse, et turundusjuhti pole majas või just täna pole tööl,» sõnab Kärner, lisades, et ei teagi enam, kas inimene üldse töötabki Royalis.

Kärnerile tundus, et telefonitoru ei taheta ka pädevamale inimesele anda ning nii ongi Pääste Seltsi abipalve senini vastuseta. «Kui ei saa aidata, siis ei saa, aga ütle põhjus ja ma ei tülita enam,» sõnab Seltsi juhataja pettunult.

«Kõrgklassi toitu pole vaja, mind pudru keetmine ei heiduta, teen seda heameelega, see on lahe,» sõnab Kärner. Oma toiduvarusid saab Selts Pärnumaal tegutsevalt Karjamõisa OÜ-lt, kust ostetakse korraga 300-400 kilogrammi liha. Toidukogus maksab 110 eurot ning Kärneri sõnul oleks abi juba siis, kui sellegi summa toetajate abiga kokku saaks.

Kuidas Eesti Koerte Pääste Seltsi aidata?

Kärneri sõnul saab aidata tehes annetuse nende pangakontole, ent Kärner on valmis ka ise linna tulema, kui vaja, olgu siis Tallinn, Viljandi või Pärnu. Seltsi telefon vastab abipakkumistele iga päev ning inimene, kes soovib varjupaika aidata, võib Seltsi ka ise kohale minna.

Royal Canini turundusjuht Kerli Kõiv sõnas, et on kahju, et selline olukord üldse tekkida sai. Tema sõnul pole saadetud e-kirjad kohale jõudnud ning kõne Eesti Koerte Pääste Seltsilt sai Kõiv alles eile hommikul. Turundusjuht selgitas, et Royal Canin teeb tihedat koostööd Eesti Loomakaitse Seltsiga, kes on katuseorganisatsiooniks väiksematele loomade eest võitlevatele ühingutele - kuhu kuulub ka Eesti Koerte Pääste Selts - kellel soovitab Kõiv pöörduda soovidega Loomakaitse Seltsi poole. Kõiv selgitas, et Royal Canin annab annetused suurimale organisatsioonile, kes omakorda organiseerib väiksemate tööd. «Meie oleme alati olemas, keegi end ei peida,» sõnab Kõiv, et tekkinud mured saavad nende juures lahenduse.

Nestle Purina sõnul on Eesti Koerte Pääste Selts nendega ühendust võtnud mitmeid kordi eelnevatel aastatel, aga saanud eitava vastuse. «Me pole pidanud vajalikuks ühele ja samale kirjale mimeid kordi vastata. Sellel aastal me ühtegi taotlust saanud ei ole. Purina sponsorlusstrateegia ei võimalda antud seltsiga koostööd arendada ning seega lükkame ka edaspidi taotluse tagasi, juhul kui see peaks meieni jõudma. Purina on suurimaid varjupaigaloomade toetajaid Eestis. Annetame juba 5 aastat keskmiselt 25 tonni loomatoitu aastas Varjupaikade MTÜ varjupaikadele. Samuti on meilt abi saanud Eesti Loomakaitse Selts ja mitmed kassiorganisatsioonid.»

Eesti Loomakaitse Seltsi pressiesindaja Liisi Moosaare sõnul on nad sel aastal väga palju abi saanud Royal Caninilt, kes on ELS-ile annetanud mitmeid kaste kutsikatoitu, mida on Selts jaganud abivajajatele ning koos teiste organisatsioonidega saatnud ka Ukrainasse abi vajanud loomadele. «Oleme saanud ka kassitoitu, mida jagame ennekõike enda hoiukodudele ja ka kassiorganisatsioonidele.» Eesti Koerte Pääste Selts pole Moosaare sõnul Loomakaitse Seltsi poole abipalvega pöördunud, ent hetkel on kahel seltsil pooleli koostööläbirääkimised. Sõlmitavas lepingus sätestatakse, et Eesti Koerte Pääste Selts hoolitseks oma hoolealuste eest võimalikult hästi. Seni, kuni lepingud pole allkirjastatud ja asjad kindlad, ei saa Loomakaitse Selts omapoolset abi anda. Moosaare sõnul käis ELS koos Raplamaa veterinaarspetsialistiga ka Pääste Seltsis aasta tagasi kohapeal ning kirja pandi ettekirjutused, mille täitmist ka hoolega vaadatakse. Moosaare sõnul pole nad siiani ettekirjutuste täitmist näinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles