6 tegevust, mis kassi vihale ajavad

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01:  KASS : PÄRNU, EESTI,  18NOV15-
ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES
PRN01: KASS : PÄRNU, EESTI, 18NOV15- ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Oled märganud, et kass on silmanähtavalt kuri ja solvunud? Vaata järele, võib-olla oled millegagi lemmikut ärritanud. 

1. Kassidele ei meeldi, kui neid ignoreeritakse

Vastupidiselt levinud arvamusele ei armasta kassid üksindust ning nad vajavad suhtlust ka teiste kasside ja inimestega. Tasub päevas võtta hetki, et lemmikuga mängida, teda kammida või temaga tegeleda, see muudab looma ainult rõõmsamaks.

2. Must liivakast ei lähe mitte

Kassid armastavad puhtust ning must ja haisev liivakast on nende jaoks midagi väga ärritavat. Sobimatu liiv paneb lemmikud otsima muud kohta, kus oma vajadusi rahuldada. Kasside haistmismeel on 14 korda tugevam kui inimesel, seega võib inimese jaoks puhas liivakast olla kasside jaoks olla juba vastuvõetamatu.

3. Halvaksläinud toit

Kassidele ei meeldi värskuse minetanud toit. Konservi ei tasu kogu päevaks kaussi jätta, sest lemmik jätab selle lihtsalt söömata. Eksperdid soovitavad toitu toatemperatuuril hoida talvisel perioodil pool tundi, suvel 20 minutit.

4. Agressiivne paitamine

Mõned kassid on puudutusele väga tundlikud. Võib ette tulla, et rahulikult süles istuv kass muutub pai peale närviliseks ja läheb turtsudes minema. Kasside käitumist uuriv Amy Shojai sõnab, et kassid on harjunud sellega, et liigikaaslane nende pead ja kaela peseb, aga üle keha paid võivad loomade jaoks olla vastuvõetamatud. Sellepärast võiks paitamisel keskenduda pigem pea ja kaelapiirkonnale. Tasub lugeda, mitu paid on kassi jaoks vastuvõetav ja millal muutub see tema jaoks ärritavaks.

5. Liigikaaslastega võistlemine

Kassid võistlevad omavahel toidu ja inimeselt saadava tähelepanu pärast. Shojai sõnab, et kodus on mitu kassi, kes omavahel hästi läbi saavad, võib liidri positsioon vastavalt toale erineda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles