Turvakodu kassid said mänguväljaku

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakodu kassid mängimas.
Turvakodu kassid mängimas. Foto: Tiit Mõtus

PetCity ja Kasside Turvakodu panid pead kokku ning ehitasid Turvakodu kassidele lõbusa mänguväljaku.

Ühisprojekti eesmärk on anda loomaomanikele edasi oluline sõnum: «Mängi ja tegele oma lemmikloomaga – nii hoiad ära väga mitmed terviseprobleemid!»

Kass. Foto:
Kass. Foto: Foto: Tiit Mõtus

«Kasside Turvakodus on praegu 49 kassi, kellele pakutakse küll suurepäraseid tingimusi ja kellele on loodud väga hubane õhkkond, kuid see pole siiski kodu. Väga paljud võtavad omale kassi, kuid loobuvad temast. Oluline on mõista, et lemmikloom võetakse kogu eluks,» sõnas PetCity juhatuse liige Merike Kaesveld.

Kassid mängimas. Foto:
Kassid mängimas. Foto: Foto: Tiit Mõtus

PetCity Kliiniku veterinaari Heli Säre sõnul aitab mängimine ära hoida mitmeid haiguseid ning läbi selle pikendada ka kasside eluiga. «Mäng aitab võidelda stressiga ja just see on paljude tõsiste terviseprobleemide allikas. Sellest saavad alguse näiteks käitumisprobleemid, põiepõletik, ja muud,» sõnas Säre, kes tõi ühe probleemina välja ka liigse kehakaalu. «Aktiivne liikumine aitab võidelda ülekilodega. Ja see pakub toonust ka sellistele lihasgruppidele, mida tubased kodukassid igapäevaselt ehk ei kasutagi.»

Kasside Turvakodu vabatahtliku Hannah Ildi sõnul märkavad turvakodu vabatahtlikud igapäevaselt, kui oluline on kasside jaoks mängimine. «Mänguväljak tõi meie turvakodu kassidele väga palju rõõmu! Läbi mängu toimubki sotsialiseerumine ja omamoodi kokkukasvamine. Mängimise kasutegurid on tegelikult mõõtmatud. Kasside olekust on seda näha,» tõdes ta.

Eesti esimene PetCity lemmikloomakeskus avati suvel Pärnus. Viie aasta jooksul on plaanis avada Eestis, Lätis ja Leedus kokku 70 analoogset lemmikloomapoodi, millest umbes pooltes saab olema kliinik koos valitud lisateenustega.

Kasside mängumaa. Foto:
Kasside mängumaa. Foto: Foto: Tiit Mõtus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles