Vaata, kuidas jõulude eel abi vajavaid loomi aidata

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kingitus.
Kingitus. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Jõulude eel võib head teha varjupaiga loomadele, mis on ülilihtne: tuleb vaid kiigata varjupaikade e-poodi.

Varjupaikade MTÜ

Varjupaikade MTÜ heategevuslik kalender. Foto: Varjupaikade MTÜ koduleht.
Varjupaikade MTÜ heategevuslik kalender. Foto: Varjupaikade MTÜ koduleht. Foto: Varjupaikade MTÜ koduleht

Varjupaikade MTÜ e-pood pakub jõulutooteid igale maitsele. Muuhulgas saab soetada muinasjuttudest inspireeritud kalendrit, mille tarbeks koguti keskkonnas Hooandja toetust.

Kalendris on lood kodu leidnud loomadest ning ka nendest lemmikutest, kes loodavad ruttu soojade koduseinte vahele saada.

Lauakalender on trükitud A5 formaadis taaskasutatud paberile. Kalendri ostuga saab aidata katta abivajavate loomade ravikulusid. Kalendri hind on 5 eurot.

Varjupaikade MTÜ heategevuslikud kaardid. Foto: Varjupaikade MTÜ koduleht.
Varjupaikade MTÜ heategevuslikud kaardid. Foto: Varjupaikade MTÜ koduleht. Foto: Varjupaikade MTÜ koduleht

Heategevuslikud jõulukaardid on kokku kogutud kuus kaarti. Kaks neist on kahepoolsed ja suurem ühepoolne. Hind 3,90 eurot.

Varjupaikade MTÜ turundusjuht Mari Hagi sõnul on kõik logotooted mõeldud selleks, et tasuda varjupaigas kodu ootavate loomade veterinaarteenuste eest, mis on teadupärast üsna kallid.

«Kõik sissetulnud loomad saavad sise- ja välisparasiiditõrje, vaktsineerimised, kiibid. Suur osa meile sattuvaid kasse on infektsioonidega ja nende ravi on üks suuri kuluartikleid. Loovutustasu (kassi puhul 20 eurot ja koera 35 eurot) ei kata pooltki tehtud kulutustest. Eriti suur kulu on kastreerimine-steriliseerimine. Koerte puhul kogume annetusi, kasse püüame lõigata just nimelt sellest rahast, mis müügi- ja muu tegevuse tagajärjel kogunenud. Veterinaarkulud on vältimatud, seetõttu jäävadki meil alatasa ehitus- ja remonditööd tagaplaanile, sest alati leidub mõni loom, kes vajab kiirelt operatsiooni vms. 5 euro eest saab soetada meie heategevuskalendri või riidest poekoti, mis ütleb, et selle kandja toetab varjupaiga loomi, 7 euro  eest on võimalik soetada «Käpa all» logoga kruus.»

Varjupaikade MTÜ e-poest on võimalik osta ka kingitust varjupaiga loomale, mis Hagi sõnul tähendab võimalust kinkida sõbrale sünnipäevaks või muuks tähtpäevaks heategu. «Kui inimene ostab e-poest kingituse varjupaiga loomale, saab ta ise valida, missuguse tekstiga teade tema sõbrale läheb - põhimõte on selles, et sõpra teavitatakse sellest, et näiteks tema sünnipäeva puhul on tehtud annetus varjupaigale. Väga hea asi, kui endal pea kingiideedest tühi ja varjupaigal on sellest abi,» selgitab Hagi. Loomale saab kingitust teha 8 euro ees

ELS vabatahtliku tehtud kaart. Foto:
ELS vabatahtliku tehtud kaart. Foto: Foto: Eesti Loomakaitse Seltsi koduleht

Eesti Loomakaitse Selts

Pet City toodetud kalender. Foto:
Pet City toodetud kalender. Foto: Foto: Pet City

Seltsi e-poest saab soetada kõikvõimalikke tooteid, millega aidatakse loomade elujärge parandada. Tootevalikus on nii kruuse, jõuluteemalisi kaarte, kandekotte, magneteid ja isegi jõulusokke. Eesti Loomakaitse Seltsi pressiesindaia

Liisi Moosaare sõnul jagub jõuluteemalisi esemeid e-poes kudumite näol, ent kohe lisandub müüki ka Pet City toodetud uue aasta kalendrid, milles on lood kodu leidnud loomadest. Saadud tulu läheb Seltsile. Saadud raha kasutatakse abi vajavate kodutute, hüljatud ja väärkoheldud loomade raviarvete ja teiste veterinaarsete protseduuride tasumiseks, teavituskampaaniate ja -projektide läbiviimiseks ning hätta sattunud loomade toiduabile ja transpordile.

Kruus «Mina toetan». Foto: Tartu koduta loomade varjupaiga koduleht.
Kruus «Mina toetan». Foto: Tartu koduta loomade varjupaiga koduleht. Foto: Tartu koduta loomade varjupaiga koduleht

Tartu koduta loomade varjupaik

Varjupaiga kümnendaks aastapäevaks valmistatud kalendrid haihtusid meeletu kiirusega, ent varjupaiga e-poest leiab siiski kruuse, kotte ja isegi pontšo, millega saab toetada Tartu koduta loomade varjupaiga elanikke. Hinnad jäävad vahemikku 4–18 eurot. Saadud tulu läheb loomade ravifondi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles