Fotod: Paljad loomaõiguslased protestisid karusnahkade kasutamise vastu

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstverega kaetud loomaõiguslased protestisid Barcelonas karusnahkade kastutamise vastu rõivatööstuses
Kunstverega kaetud loomaõiguslased protestisid Barcelonas karusnahkade kastutamise vastu rõivatööstuses Foto: LLUIS GENE/AFP

Üle saja palja loomaõiguste eest võitleja protestis nädalavahetusel Barcelonas rõivatööstuses kasutatavate karusnahkade vastu.

Organisatsiooni AnimaNaturalis eestvedamisel võttis üle saja loomaõiguslase enda alasti, et protesteerida karusnahksete kasukate vastu. See on juba üheteistkümnes aasta, kus sajad inimesed Hispaaniast ja maailmast kogunevad Barcelonasse ning vaatamata talvisele temperatuurile protesteerivad karusnahkade kasutamise vastu, kirjutab veebiajaleht News Directory.

Protestiürituse paljad osalejad valatakse üle kunstverega ja kuhjatakse üksteise peale nagu surnud loomade laibad. Selle tegevuse eesmärgiks on loomaõiguslaste sõnul tõsta inimeste teadlikkust, et ühe kasuka valmistamiseks kasutatakse tohutul hulgal loomi ja et karusnahatööstuses peitub julm karusloomade kohtlemine.

AnimaNaturalise esindaja Aida Gascóni sõnul on vale kasutada luksus- ja moekaupades nahka, kuna on palju teisi võimalusi, kuidas riietuda ilma loomadelt elu võtmata.

Rõivaste ja moeaksessuaaride juures kasutatakse naaritsate, tuhkrute, rebaste, jäneste, hüljeste, saarmate, lehmade, tšintšiljade ning Hiinas isegi koerte ja kasside nahku.

AnimaNaturalise andmeil tapetakse igal aastal maailmas naha saamiseks üle 60 miljoni looma. Ühe kasuka valmistamiseks peab jätma oma elu 20 rebast, hunti või ilvest. Minkide, küülikute või tšintšiljade nahkasid kulub ühe kasuka valmistamiseks 70 kuni 300.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles