Haruldane tiiger suri Jalta loomaaias külma kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkunud kutsika ema, Jalta loomaaia asukas Julia.
Hukkunud kutsika ema, Jalta loomaaia asukas Julia. Foto: AP/Scanpix

Krimmi poolsaarel asuvas Jalta loomaaias suri haruldase valge Bengali tiigri poeg – süüdi on külm, mis tekkinud piirkonnas kaks nädalat kestnud voolukatkestuse ajal.

Loomaia direktor Oleg Zubkov ütles, et kuuekuune isane poeg suri pärast seda, kui üks kahest loomaaeda vooluga varustanud generaatorist üles ütles. Zubkovi sõnul on personal näinud kurja vaeva selleks, et loomi soojas hoida ning mitmed neist on ikka veel ohus. Olukorra peaks lahendama Moskvast saabuv asendusgeneraator.

«Meil ei õnnestunud hoida temperatuurirežiimi,» ütles ta RIA Novostile. «Need olid valge Bengali tiigri pojad, ja nad on soojuse suhtes väga tundlikud.» Kaks hukkunud tiigripoja õde-venda on endiselt elus. Nende ema Julia saavutas kuue aasta eest kuulsuse sellega, et kingiti väikesena tollasele presidendikandidaadile Julia Timošenkole – sealt ka tema nimi.

Valge Bengali tiiger on haruldane liik, mille esindajaid arvatakse Venemaal elavat vaid 135 tükki.

Kohalikud võimud on süüdistanud looma surmas Zubkovi, väites, et ta oleks pidanud ostma tiigri elu päästmiseks diiselgeneraatorid. Krimm vaevleb elektripuuduse käes alates ajast, mil ligi kahe nädala eest lasid tundmatud ründajad õhku Ukraina ja Krimmi piiril asuvad alajaamad. Vähemalt 10% poolsaare kahest miljonist elanikust on endiselt ilma vooluta. 

Venemaa annekteeris Krimmi mullu märtsis pärast nn rahvahääletust. 

Parandatud 06.12. Tiigritel on pojad, mitte «kutsikad» .

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles