Sigu jootnud naist ähvardab 10 aasta pikkune vanglakaristus

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sead.
Sead. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Loomaaktivist Anita Krajnc seisab vastakuti 10 aasta pikkuse vanglakaristusega, sest andis tapamajja minevatele sigadele juua.

Inimlik käitumine maksis Krajncile kurjalt kätte, sest Kanada seaduste järgi võib naine minna kümneks aastaks vangi või maksta ligi 3500 eurot trahvi, vahendab The Telegraph.

Esmaspäeval seisab naine viimast korda kohtu ees ning teda ootab ees kriminaalkaristus. Kanada seaduste kohaselt koheldakse sigu kui omandit ning neid võib kuni 36 tundi transportida joogi ja söögita.

Krajnc teenib igapäevast leiba loomaõiguste eest võitlemisega ning tema korraldada on suurim kampaania Toronto Pig Save, mille eesmärgiks on kuuma ilma tõttu pakkuda tapamajja minevatele sigadele juua.

Kogu lugu sai alguse 22. juunil, kui suure treileriga sigu vedanud puuride vahel Krajnc ja tema toetajad loomi jootsid. Autojuht palus naistel tegevus lõpetada ning järgmisel päeval esitati loomaaktivisti vastu süüdistus. Dokumentides seisis, et naine andis sigadele juua teadmata vedelikku.

Sigade farmi juht Eric van Boekel sõnas, et Krajncil on võimalik oma õigusi kaitsta, aga tema sigu ei tohi hädaohtu seada. «Probleem on valgusfooride taga seistes, kui inimesed panevad oma käed sigade puuridesse. Kui tuli roheliseks läheb, võivad aktivistid viga saada. Ma ei taha seda vastutust võtta,» sõnab Boekel.

Krajnci toetuseks on paljud inimesed üles astunud, ning naine on oma veendumuste eest nõus ka vangi minema. «Me peame toitma näljaseid ja jootma januseid. Ma ei nõustu trahviga, vaid läheks pigem vangi,» sõnas Krajnc.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles