Zooloogid imestavad: sinikael-pardid tabati forellikoelmut rüüstamas

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinikael-pardid Pärnu jõel.
Sinikael-pardid Pärnu jõel. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kalakaamera salvestas arvatavasti unikaalsed kaadrid sellest, kuidas kolm sinikael-parti rüüstavad forellikoelmut.

Looduskalender avaldas Urmas Letti videolõigu, mis demonstreerib sinikael-partide sihipärast ning «õpitud» tegutsemist iherusemarja kättesaamiseks oja põhjast.

«Juba möödunud aastal täheldasime partide liikumist õhtusel, pimedal ajal, aga küsimus nende tegemistest jäi «õhku rippuma»,» kirjutab Looduskalender.

Postituses nenditakse: «Ega me pole osanud lõheliste koelmutel partide tegutsemist vast isegi röövellusega seostada?  Pole võimalik, et eile sihipäraselt tegutsemas nähtud veelinnud ainsatena nõnda toimiks…»

«Kui poleks seda unikaalset videodokumenti näinud, poleks osanud seda kuidagi uskuda. Senini teame, et sinikael-partide toit vees on veetaimestik ja veekogu põhjas elutsevad putukavastsed, limused, koorikloomad jt selgrootud. Videost aga näeme, et sarnaselt kurvitsalise veetallajaga sõelub ka sinikael jalgadega tallates välja mudasse või liiva-kruusa sisse pugenud toidupalakesi,» kirjutab zooloog Tiit Hunt RMK Loodusblogis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles