Belgia politsei palve pani inimesed kassipilte postitama

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidev infovahetus kurnab aju.
Pidev infovahetus kurnab aju. Foto: SCANPIX

Belgia politsei palus inimestel lõpetada säutsud politseioperatsioonidest, et tabada Pariisi terrorirünnaku korraldaja. 

Politsei palvele järgnevat ei osanud ilmselt keegi oodata. Nimelt hakkasid inimesed kasutama märksõna #BrusselsLockdown selleks, et postitada oma kassidest pilte, vahendab Daily Mail. 

Brüssel on kolmandat päeva terrorihirmus ning kui tavaliselt oleks sel ajal linnatänavad jõuluootuses, siis tänavu kõnnivad ringi politseinikud ja murelikud inimesed. 

Kaitseminister Steven Vandeput sõnas Twitteris, et politsei palus inimestel sotsiaalmeedias lõpetada säutsud operatsioonidest ja tegevusest ning pigem toetada korrakaitsjate tegevust märgusõnadega #BrusselsLockdown. 

Selle asemel võtsid inimesed kätte ning postitasid sama märksõna kasutades pilte oma kassidest. Sotsiaalmeedia spetsialist Mateusz Kukulka sõnas, et ta on ühe tunniga näinud rohkem kassipilte märksõnaga #lolcats kui kogu elu jooksul kokku. Kukulka arvab, et inimeste tegevus sai alguse Hollandi telekanali NOS reporteri Hugo Jansseni säutsust, kus ta kirjutas «Selle asemel, et kirjutada politsei tegevusest, vaadake parem me kass Mozartit.»

Sellest sai alguse kassipiltide tulv, kellest mõned nägid välja hirmunud, teised jälle kurvad. 

Vaata näiteid postitatud piltidest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles