Endised tööstuskanad saavad kampsunid selga

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kana
Kana Foto: Reuters

Nicole Congdon ja tema ema Ann koovad tööstusest päästetud kanadele värvilisi kampsuneid. 

Nicole on koju võtnud 30 endist tööstuskana, kes vajavad sulgede kaotuse pärast külmal ajal eriti sooja, vahendab uudisteportaal HNGN.

Tööstuskanad elavad kohutavates tingimustes ning veedavad suure osa ajast kitsastes puurides ning kui nad kord peaksid pääsema, on nad nii palju sulgi kaotanud, et nad võivad külmetuda. Inglismaal Cornwallis elav naine on aga kampsunite kudumisega lindude eest välja astunud.

Nicole Congdonil on 60 kana, kellest 30 on endised tööstuskanad. Ta ei osanud külmetavate lindudega teha muud, kui kududa soe kampsun, mis katab just need osad, mis on külmale eriti vastuvõtlikud, kusjuures maika-stiilis kudum võimaldab linnul tiibu vabalt sirutada.

«Inimeste teavitamine kanade halvast olukorrast on vajalik, sest kui need linnud kord «pensionile» jäävad, pole neil sulgi,» sõnas Congdon portaalile Mashable. «Maika-stiilis kampsunid meeldivad kanadele ning aitavad kergesti üht teisest eristada,» lisas naine.

Nicole ja tema ema on tellimustöid saanud üle kogu maailma, sest inimesed lihtsalt armastavad seda ideed. Nicole saadab soovitud kampsunid sihtkohta ning saadud tulu läheb Lõuna-Aafrikasse aidsi ennetustegevuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles