Tahad päästa elu? Hakka hoiukoduks!

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassid loomade turvakodus.
Kassid loomade turvakodus. Foto: Priit Simson

Suvilate juurde mahajäetud loomad ning järjest külmenevad ilmad paneb kodutute loomade eest seisva Pesaleidja otsima uusi hoiukodusid.

Kasupereks või hoiukoduks olemine tähendab looma eest hoolitsemist üldjuhul seni, kuni loom leiab endale päriskodu ehk omaniku. Mõnel juhul tähendab see mõnda nädalat, teisel mitut kuud. 

Erilist abi vajavad suvilate juurde mahajäetud loomad või tiined kassid, kes vajavad kohta, kus pojad turvaliselt üles kasvatada. Toetavat inimest vajavad kasuperesid erivajadustega loomad, kes mingil põhjusel ei saa veel uude koju minna. Loom võib veel olla liiga nõrk, väike või ka liiga taltsutamatu, kui tegemist on näiteks tänavaloomaga, kellel on olnud väga vähene kokkupuude inimestega. 

Pesaleidja aitab hoiukodudel tasuda kliinikuarveid, vajadusel antakse liivakast, hoiupuur ja muud vajalikud tarvikud. Kasuperelt oodatakse, et nad pühendaksid loomale aega, hoolitsust, mõnusat paika kodus ning hulgaliselt armastust looma vastu.

Pesaleidjal on hetkel üle 100 hoiukodu, kus oma kodu ootab 200 kassi. Suurimates hoiukodudes on kodusoojuse ootajaid isegi üle kümne. Pesaleidja Kassitoas Tallinnas jalutab ringi rekordarv kasse - 107, vahendab Pesaleidja oma Facebooki lehel.

Rohkem infot saab kirjutades aadressil kreeta@pesaleidja.ee.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles