Lemmikloomad tööl: mustkunst ja tuvid

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Expressionsi stiilipidu külastas bravuurikas seltskond. Mustkunstnik Charlekas
Expressionsi stiilipidu külastas bravuurikas seltskond. Mustkunstnik Charlekas Foto: Maksim Toome

ETV hommikusaates «Terevisioon» oli külas mustkunstnik Charlekas, kes rääkis lähemalt oma tuvidest. 

Charlekasel on kodus kaheksa tuvi, kellest aktiivselt showdel kaasas on üldiselt kolm lindu. Mustkunstnik tunneb linnud ära peamiselt karakteri järgi, sest nii nagu inimestelgi, on ka lindudel väga erinev iseloom. 

Mustkunstniku kodus elavad rõngaskael tuvid on inimestega harjunud ning ei karda ega võõrasta kahejalgseid. Nende õpetamisel on Charlekase sõnul pikem ja lühem meetod, kus lihtsamad trikid võivad selgeks saada paari nädalaga, aga kindlamad treeningud võivad aega võtta kuni aasta. 

«Inimesed tihtipeale arvavad, et mustkunstis on robustne treening nagu klassikalises tsirkuses, kus lõvisid raudkangiga pekstakse. Nende ülesanne laval on see, et nad näevad ilusad välja. Nende ülesanne on olla esteetiline ja ilus,» sõnab Charlekas. Samas tõdeb mustkunstnik, et alati ei saa lindude peale päris kindel olla, sest nii nagu loomade puhul ikka, võib neid mõni asi häirida, mis paneb linnud käituma nagu nad ise soovivad. 

Kodus elavad linnud stressivabalt suures kassipuuris, neil on lausa oma tuba, kus nad saavad vabalt ringi lennata. Charlekase sõnul on kassipuur piisavalt suur, et linnud seal vabalt toimetada saaksid. «Poes müüdavad linnupuurid on liiga kitsad, seal ei tohiks linde sees hoidagi,» sõnab ta. 

Vaata ETV videot tuvidest ja mustkunstnikust siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles