Indoneesias kavandatakse vanglat, mida valvaksid krokodillid

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tanto H./XINHUA/SIPA/Tanto H./XINHUA/SIPA

Indoneesia uimastite vastu võitlemise agentuur tegi justiitsministeeriumile ettepaneku ehitada surmamõistetud narkoärikate jaoks saarele vangla, mida valvaksid inimeste asemel krokodillid.

Agentuuri juht Budi Waseso sõnul oleks vangivalvuritest krokodillid parem narkokaubitsejate vanglast põgenemise ennetusmeetod, kuna erinevalt inimestest ei saa neile anda altkäemaksu ega neid veenda, et lasta vange põgenema, vahendab The Telegraph.

Planeeritav vangla on mõeldud vaid narkokaubitsejatele, et lõpetada nende läbikäimine teiste vangidega ja seeläbi vältida uute liikmete värbamist narkootikumidega kaubitsejate jõukudesse.

«Me paigutame sinna nii palju krokodille kui saame. Ma otsin kõige metsikumat tüüpi krokodille,» teatas uimastite vastu võitlemise agentuuri juht Waseso.

Projekt on veel varajases staadiumis ning veel pole paika pandud vangla asukohta ega selle avamise aega.

Indoneesia on juba kasutusele võtnud kõige rangemaid narkovastaseid seadusi maailmas. Aprillis tekitas rahvusvahelist kära juhtum, kus otsustati maha lasta seitse välismaalasest narkokaubitsejat.

Hoolimata karmidest seadustest on Indoneesia korrumpeerunud vanglad narkootikumidest «üle ujutatud» ning vanglaametnikke vahistatakse regulaarselt narkootikumidega seotud rikkumiste eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles