Lemmikloomad tööl: korrapidaja Pepe ja kohvikus töötav Fratus

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer Dante ja allkirjastatud paber.
Koer Dante ja allkirjastatud paber. Foto: Kuvatõmmis Reporteri videost

ETV hommikusaade «Terevisioon» tutvustab tööl kaasaskäivaid lemmikloomi.

Koer Pepe käib oma perenaise Teele Tohveriga iga päev tööl kaasas. Tohver töötab reklaamkingitustega tegelevas ettevõttes ROI projektijuhina. Tänaseks on Pepe töökoera elu maitsnud veebruarist. Tohveri sõnul pidas ta alguses töökaaslasega nõu ning juhtkond ja ülemus ei teadnud plaanist Pepe tööle kaasa võtta veel midagi. Tohveri sõnul loodeti Pepe šarmi peale ning tundus, et koera kenad silma kontoris ka kõigi südamed võitsid, rääkis Tohver «Terevisioonis».

Praeguseks on Pepe isegi ROI töötajate nimekirjas ning tema ametiks on märgitud korrapidaja. Pepe tööülesanded näevad ette pai ja tähelepanu saamist, magamist ja klientide ning töötajate tervitamist. Hommikuti teeb Pepe tööl auringi, tervitab kõiki ning asub hoolega tööülesandeid täitma. Pärast tööd läheb koer Tohveriga trenni ning õhtuks on lemmik nii väsinud, et magab lausa hommikuni. «Hommikul on ta ikka esimesena üleval ja juba uksel valmis, et kontorisse minna,» räägib Tohver. 

Ka telemaja kohvikus töötab neljakäpaline. Koer Fratus käib paar korda nädalas oma perenaise ja telemaja kohviku juhataja Mildred Aavikuga tööl kaasas. Tublil koeral on töökogemust juba lausa kolm aastat. 

Aavik võttis Fratuse kaasa, sest pikad tööpäevad ja üksindus tekitasid koerale kodus stressi. Kohvikus saab koer tervitamiseks külalistele saba liputada ja nii kohviku külastajad kui töötajad on Fratusega enam kui rahul. Koerale on kehtestatud ka kindlad reeglid: Fratusel pole lubatud minna kööki ega leti taha, samas on tal oma nurgake leti kõrval ja kontoris. Saali läheb Fratus siis, kui kliendid teda kutsuvad. 

Telemaja kohvikusse on lisaks Fratusele oodatud ka kõik hästi käituvad koerad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles