Britid hakkavad koeri lennutama

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas koer või nahkhiir?
Kas koer või nahkhiir? Foto: AP / Scanpix

Suubritannia kohalik telejaam Sky 1 andis teada, et paiskab eetrisse uue seriaali, kus õpetatakse koeri lennukiga lendama.

Eelmise nädala lõpus nähti Londoni lennuväljal neljakäpalisi sõpru, kes pandi simulaatorile lennuki juhtimist õppima, vahendab Independent.

Seriaali produtsent Caroline Hawkins sõnas, et selle projektiga loodetakse näidata koerte erakordseid võimeid. Küsimus «kas koerad suudavad lennukiga lennata?» peab saama selles seriaalis kindla vastuse.

Hawkinsi sõnul on teada, et koeri saab treenida peaaegu kõigeks. Produtsendi sõnul on koertel toeks lennuki piloot ja treenerid ning koeri ei panda lennukisse üksi istuma.

Koerte psühholoogiaga tegelev Stanley Coreni sõnul ei tasu loota, et koerad ühel päeval inimese töö üle võtavad. «Me ei arva ju, et kolmeaastane laps suudab lennukit juhtida. Siis ei tasu seda oodata ka koertelt,» sõnab Coren.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles