Video: Pingviin läbib tuhandeid kilomeetreid, et naasta oma päästja juurde

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: YouTube kuvatõmmis

Õlireostuse ohvriks langenud patagoonia pingviin Jinjing rändab juba neljandat aastat tuhandeid kilomeetreid, et saada kokku teda päästnud mehega.

Linnu külaskäigu ajal jalutavad mees ja pingviin piki randa, ujuvad koos ning vestlevad omavahel, kirjutab The Wall Street Journal.

Brasiilia rannakülas elav pensionär João Pereira de Souza leidis rannas õli sees lamava pingviini 2011. aastal. Ta viis linnu koju, puhastas õlist, söötis teda sardiinidega ning pakkus taastumiseks varjualust.

«Ta jõi vett ja tuli tagasi randa. Ma andsin talle kolm sardiini lisaks ja sealt see tuli – ta ei ole päriselt minu juurest lahkunud,» jutustas de Souza.

Linnu päästmisest on möödunud neli aastat, kuid Jinjingiks ristitud pingviini ja mehe vahel tekkinud side on endiselt väga tugev. Igal aastal veedab patagoonia pingviin, kelle pesitsuspaik on tuhandete kilomeetrite kaugusel Argentinas või Tšiilis, teda päästnud mehe juures umbes kaheksa kuud.

Jinjing kaob merele mõneks päevaks või teinekord ka kuudeks, ning naaseb ikka ja jälle rannakülas elava de Souza juurde.

«Kui ta naaseb, on ta mind nähes väga õnnelik. Ta langeb mulle kaela ja häälitseb,» räägib de Souza.

De Souza arvates on pingviin armukade ega lase mehe lähedusse teisi loomi nagu näiteks kasse või koeri ning laseb konkurentide suunas käiku oma noka. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles