Hirvekaamera töötab taas

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirvekaamera ette jäi 11. detsembril korraga 16 hirve!
Hirvekaamera ette jäi 11. detsembril korraga 16 hirve! Foto: RRK

Vahepeal pisut streikinud hirvekaamera on taas töökorras ja esmakordselt sel sügisel ilmus mõni päev tagasi taas ekraanile suur ja vägev isapull, kellele on nimeks pandud Hubert. 

«Loodame näha ka veidrat karvast hirve, kes kevadtalvel platsil käis, et saaks selgust, mis pagana loom see on,» ütles ajalehele Meie Maa zooloog ja RMK-poolne kuraator Tiit Hunt.

Hundi sõnul on saanud kaamera vahendusel väga hästi hirvede käitumist jälgida ja saab ka aimu, mis ajal üks või teine hirv oma sarved maha heidab.

«Seesama Hubert jättis eelmisel kevadel oma mõlemad sarved sinna söödaplatsi kõrvale ja need on hetkel RMK peamajas seinal. Uhked sarved!» kiitis Hunt.

Hirvekaamera on Lääne-Saaremaal töötanud varsti kaks aastat, aga mõlema aasta maikuus on ta tõstetud teise kohta ja kasutatud suviti mägrakaamerana. Kaamerat teenindab RMK.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles