Narvas on sagenenud koerte mürgitamise ja vigastamise juhtumid

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomakaitsjaid teeb murelikuks see, et tänavalt leitud viinerid on kaetud mustade täppidega, mis nende hinnangul võib olla mürk.
Loomakaitsjaid teeb murelikuks see, et tänavalt leitud viinerid on kaetud mustade täppidega, mis nende hinnangul võib olla mürk. Foto: Erakogu

Narvas ja selle lähiümbruses tegutsevad koeri mürgitavad loomapiinajad, kelle vastu koeraomanikud ja politsei on jõuetud.

Narvalanna Jekaterina Platonova avastas ühel jalutuskäigul haljasalalt kuus pasteediga kokku määritud žiletitera, mis oleks võinud koera käppa vigastada, kirjutab Põhjarannik.

Ida-Virumaa koerasõprade klubi Lucky juhtiv Tatjana Zamorskaja sõnul ei ole ta sadistidega kokku puutunud, aga on kuulnud nende olemasolust. Tema sõnul leitakse mürgitatud toitu enim Tallinnast ning toob näitena välja ka Venemaa, kus koeri mürgitatakse lausa karjade kaupa.

Mürgitamist kinnitava kohtumeditsiiniekspertiisi puudumise tõttu ei saa sellises olukorras ka politsei midagi teha. Tegemist on looma julma kohtlemisega, mille eest karistatakse kas rahatrahvi või kuni ühe aasta pikkuse vangistusega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles