Häid põhjuseid, miks tasuks lapsele lemmikloom võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võimalik, et lapsed on üritanud sind juba pikemat aega veenda, et kodus võiks olla lemmikloom. Kui sa siiani pole järele andnud, siis teadlased on tuvastanud mõned päris head põhjused, miks võiks lapsel olla oma koduloom.

Värskest uuringust selgus, et lemmikloom võib parandada lapse tervist, aidata lapsel paremini õppida ja vähendada ärevust. Uuringu jaoks küsitleti 4000 lapsevanemat, kellest enamik tunnistas, et tänu lemmikloomadele muutuvad lapsed vastutustundlikumaks, kirjutab Huff Post.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX

Neli lapsevanemat viiest sõnas, et kodulooma olemasolu on mõjutanud lapse arengut ja käitumist positiivselt. 46 protsenti vanematest uskus, et laps on tänu lemmikloomale parema tervise juures ja üks lapsevanem kümnest oli veendunud, et lemmiklooma tõttu õpib laps koolis paremini.

72 protsenti vanematest ütles, et pärast lemmiklooma võtmist ei kimbuta last enam ärevus ja kaks kolmandikku vanematest, kelle lastel esines käitumisprobleeme, tunnistasid, et laps on tänu koduloomale hakanud paremini käituma.

Ka teised uuringud on tõestanud, et koduloomast on lapsele palju abi. Näiteks Rootsis tehti suur uuring, milles osales 650 000 last ja millest selgus, et neil lastel, kel oli lapsepõlves koer olnud, oli seitsmendaks eluaastaks tunduvalt madalam astma risk kui neil, kel polnud kodulooma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles