Mida peab teadma lemmikuga reisides?

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass transpordipuuris.
Kass transpordipuuris. Foto: Niklas Gustavsson/Helsingborgs Dagblad/Scanpix

Enne lemmikuga reisimist tuleb end kurssi viia nii Eesti kui sihtriigi korraldustega, et vältida võimalikke ebameeldivusi.

Loomaliigid, kelle suhtes on kehtestatud lemmikloomade mittekaubandusliku liikumise lihtustus on koerad, kassid, valgetuhkrud, troopilistele dekoratiivkalad, kahepaiksed, roomajad, närilisted, koduküülikud ning mõned linnuliigid.

Reisida võib loomadega, kes on vanemad kui kuus kuud, vahendab Veterinaar- ja toiduamet. Koerad, kassid ja tuhkrud peavad olema kiibistatud või selgelt loetava tätoveeringuga märgistatud.

Meeles peab pidama, et lemmik peab olema marutaudi vastu vaktsineeritud. Vaktsiin peab olema kehtiv ja teostatud vähemalt 21 päeva enne Eestisse saabumist.

Teist Euroopa liidu liikmesriikidest on lubatud kehtiva marutaudi vaktsiinita noorte kasside, koerte ja valgetuhkrute liikumine Eesti territooriumile, eeldusel, et tegemist on vähem kui 12 nädala vanuste ja marutaudi vastu vaktsineerimata loomadega. Lemmikud peavad olema kiibistatud.

Vastavalt Euroopa Parlamendi ja nõukogu määrusele peab lemmikutel olema ka pass, millesse on katud üksikasjalikult looma tervisliku seisundi kohta andmed. Lemmikloomapass kehtib kogu looma eluaja. 

Täpsemalt saab reegleid vaadata veterinaar- ja toiduameti veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles