Heli Säre: Eesti loomaarstide seas on liiga vähe tippspetsialiste

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veterinaar.
Veterinaar. Foto: SCANPIX

Euroopa sertifitseeritud veterinaaranestesioloog Heli Säre sõnul on Eestis loomaarstide seas üksikud diplomeeritud spetsialistid, kuid sellest ei piisa, et Eestis teha loomadele keerulisemaid operatsioone ja protseduure. 

Et edaspidi veel enam arste oleksid võimelised keerulisi protseduure tegema, tuleb neid pidevalt koolitada, vahendab ERR Uudised.

Olukorra leevendamiseks korraldab Heli Säre loomaarstidele erinevaid täienduskoolitusi. Näiteks möödunud nädalal õppisid Eesti loomaarstid Saksamaa ja Šveitsi veterinaaride käe all ultraheli tegemist kõige moodsama tehnikaga.

Kuigi ka Eestis on peaaegu enamikus loomakliinikutes ultraheliaparaat kasutuses, siis on küsimus, kas seda osatakse piisavalt hästi kasutada.

Veterinaaranestesioloog Heli Säre ütles, et loomaarstid on Eestis küll heal tasemel, kuid areneda oleks veel palju.

Säre ise tegi möödunud nädalal ühele koerale operatsiooni, mille puhul muidu loom juba Eestis kutsikaeas magama pannakse.

«Me opereerisime koos inimeste kirurgidega ühe suulae avatud kaasasündinud defekti, mille sulgemine on päris keerukas ja pikk operatsioon. Sellist Eestis ei tehta,» selgitas Säre.

Täienduskoolitusel teadmisi kogunud Maarja Roosileht töötab Pärnus loomaarstina ja kuigi näiteks tema kliinikus on ultraheli tegemine igapäevane, siis on oluline saada spetsialistidelt uusi nippe.

«Organid on samad, aga saab paremini ja paremini vaadata. Masin on meil kliinikus väga hea, aga tahaks ise olla tõesti masina tasemel,» rääkis Roosileht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles