Postimees 1929. aastal: tiiger Tallinna tänavail

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiger
Tiiger Foto: SCANPIX

Paanika Tallinna tsirkuses – tiiger kõndis vabalt pealinna tänaval, sellal, kui taltsutaja oma äriasju ajas!

Eile kui Tallinna tsirkuses etendus lõppes, sai üks taltsutajatest valmis trikiga, mis küll omapärane, kuid siiski veidi riskantne. Nimelt teatas taltsutaja etenduse lõpul, et tema loomad nii taltsad ja treneeritud on, et võivad tarbekorral iseseisvalt ja vabalt tänaval jalutada. Oma sõnade tõenduseks avas taltsutaja ootamatult puuri ukse, kus asus tsirkuse rahutum loom, tiiger «Dir» ja jalutas kiskjaga rahulikult, rahva suureks hirmuks, tsirkuse ukse kaudu tänavale. Säärane teguviis sünnitas pealtvaatajates paanika. Mõne minuti jooksul oli tsirkus tühi.

Tänaval jälgisid julgemad, aukartust äratavas kauguses omapäraseid «sõpru». Taltsutaja, kes nagu teada, on eestlane ja pärit Virumaalt – Rakverest, jalutas oma kaaslaseks Jaani tänavale, kus peatus ühe ukse suurema äri ees. Jättes oma looma üksi tänavale, astus taltsutaja ärisse, kus viibis mõne minuti.

Nagu meile ärist teatatakse, olla mees sealt nõudnud Rakvere R. ja Haridusseltsi loterii pileteid, millega loodab kindlasti võita 1. dets. 1929. aastal 1000000 senti või 10 naela kulda. 2.11.1929

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles