Laitse metsast leitud minisiga otsib kodu

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minisiga Possu
Minisiga Possu Foto: Oleg Zhemchugov/Eesti Loomakaitse Selts / Facebook

Hiljuti teatati Laitse aiandusühingute lähedal metsast minisiga. 

Eesti Loomakaitse Selts toimetas minisea veterinaari juurde, kes selgitas välja, et tegemist on umbes aastase seapoisiga, kelle puhul on näha, et teda on halvasti peetud. Otsesed tervisehädad seal aga puuduvad. 

Veterinaar tundis muret sea esijalgade pärast, sest loom komberdab kergelt ja hoiab neid imelikult. Arsti sõnul olid põhjuseks looma lõikamata küüned. Sõrgi tuleks lõigata iga kolme kuu tagant, leitud notsul olid need aga algusest peale lõikamata, vahendab Loomakaitse Selts oma Facebooki lehel.

Mõne aja pärast leidis Loomakaitse Selts üles sea peremehed, kelle sõnul oli loom Laitses külas käies kaduma läinud. Omanikega vesteldes saadi aimu, et lemmikuga pole veterinaari juures käidud ega teatudki selle vajadusest. 

Loomakaitse Seltsi leitud hoiukodu nimetas sea Possuks ning tutvustas nii seale kui omanikele  hooldusprotseduure. Viimaks otsustasid omanikud lemmikust siiski loobuda. Lähipäevil peremeestelt loovutuslepingule saadav allkiri lubab üsna pea Possu uude ja armastavasse koju. 

Possu näol on tegemist Vietnami rippkõht seaga, kes võib kastreerides kasvada kuni 60 kilogrammi suuruseks, muidu on loom kuni 80 kilo raske. Trepist seapoiss ei kõnni ning eelistab vähem libedat põrandat. 

Lemmikule sobiks eriti hooviga eramaja, kus ta saaks vabalt liikuda ja oma seaasju toimetada. 

Possuga saab lähemalt tutvuda ja infot aadressil oleg.zhemchugov@gmail.com. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles