Hoovis koera surnuks sõitnud purjus autojuht põgenes

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rommi suri peaaegu koheselt pärast talle kaubikuga otsasõitmist
Rommi suri peaaegu koheselt pärast talle kaubikuga otsasõitmist Foto: Kersti Lillemets

Laupäeva õhtul sõitis Rakke vallas purjus noormees kaubikuga surnuks hoovis keti otsas olnud koera ning põgenes sündmuskohalt.

«Vaesest koerast on nii kahju! Matsin ta koduaeda, ei tahtnud kaugele matta,“ ütleb murest murtud koera peremees Ilmar Lillemets.

Lillemetsa sõnul juhtus kõik nii ootamatult. «Tegin väravad lahti, et hakata ära sõitma. Väravad jäid paariks minutiks lahti ja see sama moment sõitis kaubik hoovi.»

Kaubiku roolis olnud 25-aastane naabervallast pärit Kaimo Martõnov sõitis suure hooga kuudi ees olnud koerale otsa ja põgenes seejärel. Peretütar Kersti teatas juhtunust politseile. Rakvere politsei patrull, kes Martõnovi kätte sai, tuvastas, et roolis olnud noor mees oli alkoholijoobes ning tal puudus kehtiv juhiluba.

«Kõige hullem, et ta põgenes sündmustkohast. Oleks ta tulnud ja rääkinud… Et inimene kahetseb oma süütegu, et oli purjus ja juhtus. Aga ta ei tunnistagi seda,» räägib Ilmar Lillemets.

Mees on tänulik poliseile, kes aitas Martõnovi tabada. Lillemetsa sõnul on algatatud kriminaalasi.

«Ei taha, et see inimene karistuseta jääks,» lausus ta.

On arusaamatu, miks naaber hoovi üldse sõitis. «Ta oli teadlik, et koer on õues. Kas koer jäi kedagi segama või mis võis põhjuseks olla?» imestas Lillemets.

Üle kahe aasta vanune Rommi oli Lillemetsa sõnul truu ja mõistev koer.

«Ta sai kõigest aru. Rommi oli nagu pere liige. Õhtuti käisin temaga jalutamas. Ega ta kogu aeg ketis olnud, vaid ikka päeval. Oleme suure tee ääres ja ei taha, et ta seal mööduvate inimeste peale reageeriks,» selgitas Ilmar.

«Tunnen end väga halvasti, et paariks minutiks värava lahti jätsin. Olen ikka alati värava kinni pannud,» on mees väga õnnetu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles