Video: Kaamera jäädvustas jahikoera ja huntide võitluse

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader videost / Youtube.com

Koera kaelarihma külge kinnitatud kaamera abil õnnestus Rootsis jäädvustada episood sellest, kuidas põdrajahil olnud emane koer Klara sattus metsas võitlusesse kahe noore hundiga.

Esialgu piidlesid loomad üksteist hindavalt. Üks huntidest ilmutas isegi allaandmise märke. Ebavõrdset võitlust peljates otsustas jahikoer siiski põgeneda ning hundid asusid teda jälitama.

Hundid ei rünnanud koera kohe, vaid piirasid teda tükk aega.

Kaamera salvestises on näha, et jämtlandi koer Klara pidas huntidega võitlust kümmekond minutit.

Koera omanik Tommy Berglund kommenteeris hiljem Rootsi jahimeeste väljaandele Svensk Jakt, et esimene mõte oli tal maas lamavat koera nähes seotud põdrarünnakuga. Kui ta aga märkas koera jalgadel hammustusi, sai ta aru, et koera oli rünnanud hunt.

Kuna Klara ei suutnud ise püsti tõusta, kandis peremees teda süles umbes 700 meetrit.

Beglund kartis, et koer võib palju verd kaotada. Õnneks asus veterinaar 20-25 minuti pikkuse autosõidu kaugusel. Koeral oli üks suur haav ja lisaks 14 väiksemat haava.

Kulus kolm päeva, enne kui Klara muutus natuke elavamaks ja rõõmsamaks. Koer hakkas juba veidi iseseisvalt kõndima, kuid siis ta tervis halvenes. Loomaarsti sõnul ei saa veel rõõmustada, kuna Klaral on ilmselt jalalihaste vigastused.

Klara on Tommy esimene koer ja seetõttu ta ei usu, et ta julgeks looma paranemisel lasta teda metsa samas piirkonnas.


 

 

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles