Vormsi saar tõmbab metskurvitsate huvilisi

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metskurvits
Metskurvits Foto: YouTube kuvatõmmis

Vormsi saar tõmbab igal sügisel ligi arvukaid välisriikide linnuhuvilisi, kes sõidavad maha tuhandeid kilomeetreid, et Eestis neid pelglikke linde koerte abiga otsida.

Vormsi saar on parim võimalus metskurvitsate uurimiseks seetõttu, et sügisrände ajal on neid seal neli kuni viis korda rohkem kui Lääne-Euroopa talvituspaikades, vahendas ERR Uudised.

Metskurvitsaid on Vormsil seetõttu nii arvukalt, et rände ajal on seal nende jaoks väga hea peatuspaik, kus süüa ja rasva koguda, selgitas Vormsi metskurvitsa kaitseala komitee president Saverio Cardoni.

Kui päeval piirdub metskurvitsate uurimine visuaalse vaatlusega, siis öösel läheb lahti tõsisem töö. Et saada olulist infot metskurvitsate rände kohta, peab neid rõngastama.

«Metskurvitsate otsimiseks on meile väga tähtis, et ilm oleks pilves ja tuuline. Seda on vaja selleks, et metskurvitsad meid ei näeks,» selgitas Hispaania metskurvitsate jahiklubi president Miguel Minundo.

Öö on püügiks kõige sobivam aeg, sest siis kogunevad metskurvitsad lagendikele toituma. Enne rõngastamist mõõdetakse ja kaalutakse sulelised üle - kõike seda tuleb ornitoloogidel teha aga kottpimedal väljal tormituule ja vihma käes.

Kui rõngas on peal, lastakse lind jälle vabadusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles