Hobusekasvatajad kümnekordistasid tasu sabavarasteni viiva vihje eest

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobustele on pikk saba vajalik ning see kasvab äralõikamisel tagasi väga aeglaselt
Hobustele on pikk saba vajalik ning see kasvab äralõikamisel tagasi väga aeglaselt Foto: Aili Ohlau

Saaremaa ja Muhumaa suuremad hobusekasvatajad on kümnekordistanud tasu vihje eest, mis juhatab viimastel nädalatel ja kuudel hobustelt sabasid ja lakkasid lõiganud kurjategijate tabamiseni.

Ajaleht Meie Maa kirjutas eelmisel nädalal mitmest juhtumist, kus vargad käisid kääridega hobusekasvatajate loomade lakkasid ja sabasid lõikamas. Toona pani suurimat kahju kannatanud hobusekasvataja Taavi Kurisoo varasteni viiva vihje eest välja pandud 100 eurot, kuid nüüd on seda summat ühiselt suurendatud 1000 euroni.

Vihjeinfot oodatakse telefonile 5303 8683 ning informatsiooni andja anonüümsus garanteeritakse.

Septembri esimesel poolel lõigati Kurisoo perekonna majast kaugemale jääva karja 12 hobuse jõhve. Osa hobuseid jäi oma sabast ilma pea täies ulatuses, mõnel õnnelikumal oli puudu hinnanguliselt 20 protsenti. Isegi kolmekuustel varssadel jäid alles vaid sabarootsupikkused jupid.

«See pole mitte ainult niisama kuritegu, vaid loomade piinamine, sest saba kasvab tagasi alles mitme aasta jooksul,» muretses oma loomade pärast Taavi Kurisoo, kes on avalikkusele tuntud Kuressaare endise abilinnapeana.

Kurisoo karjast «käärimaffia» kätte jäänud viis looma olid müügihobused. Neid lähema kahe aasta jooksul nüüd paraku müüa ei saa.

Teisel hobusekasvatajal, kes ei soovinud oma nime avaldada, käidi septembri-oktoobri jooksul kolme looma sabasid nüsimas. Nende hulgas kahel müügihobusel, tekitades seega omanikule otsest kahju.

Nende juhtumite taga võivad olla ilmselt hobusejõhvide kokkuostjad, kes sellist toorainet oma tegevuses või tootmises kasutavad. Näiteks muusikariistade tööstuses leidub jõhvidele rakendust viiulipoognate või soome viiekeelsete väikekannelde keeltena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles