Tänast ettelugemispäeva tähistavad ka koerad

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing

Tänast ettelugemispäeva  tähistavad esimest korda ka Eesti lugemiskoeratiimid, kes pühendavad oma aega ja entusiasmi lugemaõppijate ja ettelugemist harjutavate inimeste toetamisele.

Ettelugemispäeva puhul korraldatakse Tallinnas, Tartus, Kuressaares, Rakveres ja Narvas tutvumisi lugemiskoertega, neile ettelugemised ja koertega mängimised.

Eestis tegutseb 23 lugemiskoeratiimi 15 raamatukogus, kooliraamatukogus või lugemisringis. Kolm koeratiimi töötavad seejuures venekeelsete lugemaõppijatega ning kaks tiimi aitavad vene keelt kõnelevatel inimestel harjutada ettelugemist eesti keeles. Esimene lugemiskoer alustas oma tööd Tallinnas 2013. aastal. 

Kõik Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühingu lugemiskoerad on läbinud teraapiakoerte eksami ning omavad rahvusvahelist litsentsi.

Lugemiskoerte projekt on ka maailmas populaarne formaat, milles raamatukogus või sobivas ettevalmistatud keskkonnas ettelugemist harjutada soovija loeb 15 minuti jooksul raamatut koerale. Eesmärk on luua pingevaba keskkond ning pakkuda lugejale eduelamus või lugemisega seonduv hea emotsioon. Ettelugemist viivad läbi väljaõppe saanud koer ning koerajuht ja raamatukogu töötaja. Tiime valib, koolitab ning igapäevast tööd koordineerib Eesti Abi- ja Teraapiakoerte Ühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles