Rakvere teatri lavastus aitab kassid jõuluks koju

Kristi Ehrlich
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Rakvere teatri jõululavastus jutustab loo, kuidas vaprad lapsed Hansuke ja Greteke saavad jagu kõigist katsumustest ning jõuavad lõpuks õnnelikult koju. Sestap teavad õde ja vend väga hästi, mis tähendab olla kodust kaugel, või veel hullem – mis tunne on siis, kui kodu üldse polegi.

Just sellepärast algatavad Hansuke ja Greteke koostöös Virumaa koduta loomade varjupaigaga heatahtliku kampaania, mille eesmärgiks on leida hüljatud kassidele sobiv kodu. Võib-olla oodatakse uut sõpra mõne lapse peres, aga võib-olla leiavad nad kassile sobiva kodupaiga hoopis ema-isa tööpaigas või rõõmsameelse naabritädi juures. Äkki on mõnesse maakooli või -lasteaeda võimalik võtta koolikass?

Esmalt korraldage lasteaias või koolis loodusloo tunni ajal uurimisretk kaslaste maailma – kes need kassid üldse on, kes on nende sugulased, millised on nende harjumused, toitumine, päevakava ning kuidas suhtlevad nad inimestega.

Kui te nüüd oma peres, lasteaiarühmas või klassis olete kõik läbi mõelnud ja otsustanud, et te tahate otsida inimest, peret või firmat, kes kassile kodu võiks pakkuda, siis andke oma soovist teada Rakvere teatri aadressil kassid@rakvereteater.ee.

Projektijuht Mari Rohtla saadab teile ühe koju igatseva kassi pildi ja iseloomustuse ning raamkujunduse.

Kunstiõpetuse tunnis saab iga laps viimase sisse ise joonistada, rebida, kartulitrükkida, mosaiiktehnikas kujundada teie rühma hoolealuse kiisu pildi. Laste joonistatud kasside portreed jäädvustage fotole ja saatke teatrisse kassid@rakvereteater.ee – aitame teil teatri kodulehe ja FB kaudu kassiotsinguid laiendada.

Tänutäheks neile, kes on soovinud loomakesi aidata, loosime ühele rühmale välja Sagadi looduskooli metsaretke, mis aitab loodust mõista ja looduses hakkama saada – nagu said metsas hakkama Hansuke ja Greteke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles