Hiireviust sai Eesti Maaülikooli Loomakliiniku patsient

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heili Freimanis

Eesti Maaülikooli Loomakliiniku patsiendiks on autolt löögi saanud hiireviu, kes tänu kaastundlikule möödasõitjale sai üles turgutatud ning spetsialistide hoole alla toimetatud.

Sangaste lossi juhataja Heili Freimanis oli teel Sangaste poole, kui silma jäi tee ääres seisev kulliline.

«Kuna lind masina möödudes ära ei lennanud, siis pöörasin auto ümber ning sõitsin tagasi. Olin veendunud, et leian ta auto alla jäänud «saagiga» maiustamas. Kahjuks leidsin hoopis uhke hiireviu segaduses olevat,» rääkis Freimanis.

Naine jäi lindu vaatlema ja sellest selgus, et viu vigastatud tiiva tõttu lendamisega hakkama ei saa.  

«Hakkas juba pimenema ja süda ei lubanud teda sellisesse abitusse olukorda jätta. Suuremat vastupanu osutamata lasi viu ennast kinni püüda,» jutustas Freimanis.

Tuttavate talus meisterdati abivalmis pererahva poolt majast eemale heki vahele aedik. Lootus oli, et lind kosub mõne päevaga ja et seejärel saab ta vabadusse lasta.

Freimanise sõnul hakkas hiireviu mõne päeva möödudes küll iseseisvalt pakutud toitu ja vett võtma, kuid lendamisest asja ei saanud. Ornitoloogiaühingu liikmed soovitasid pöörduda Eesti Maaülikooli doktorandi ning lindude spetsialist Madis Leivitsa poole. Levits sai laiemalt tuntuks aasta alguses, mil tema juhtimisel õnnestus teha merikotkale vereülekanne teiselt kotkalt.

Sangastest Tartusse transporditud hiireviu murdunud tiib pandi maaülikooli väikeloomakliinikus lahasesse ja oletatavalt kulub spetsialistidel tema taastusraviks paar kuud.

«Keegi ei julge ega saa ennustada, kuidas paranemine edeneb ja millised võimalused on viul normaalsesse ellu tagasipöördumiseks. Kuid lootus selleks siiski on. Igatahes on meie pereliikmetel pöidlad pihus ja loodame, et ühel päeval tõuseb meie tiivuline sõber taevalaotuse alla hiirtel silma peal hoidma ja muid «viu asju» ajama,» loodab linnu päästnud Heili Freimanis.

«Hinge jääb kriipima, et kohe spetsialistide poole ei pöördunud. Südame tegi aga soojaks paljude inimeste heasoovlik kaasaelamine linnu saatusele ning erilise tänu tahan öelda kindlasti Madis Levitsale imepäraselt innuka abivalmiduse ja asjatundlikkuse eest. On kaugelt tuntav, kui inimene teeb oma tööd südame ja armastusega!» lisas Freimanis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles