Galerii: Karu töötas metsmesilaste pesale ligipääsemiseks neli ööd-päeva

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Šulgan-Tash looduskaitseala

Esimest korda Uuralis paikneva Šulgan-Tash looduskaitseala ajaloos ja ilmselt kogu maailmas õnnestus fotokaameratega jälgida karu tegevust metsmesilaste pesapuu rüüstamisel.

Karu nägi neli päeva ränka vaeva – ta ronis kümneid kordi pesapuu otsa, takerdus ümber puu olevasse okastraati ning puhkas tihti puu all väsimusest, kirjeldatakse sündmust Šulgan-Tash kodulehel.

Kogenud loom töötas mitu ööd ainult pimedas, aga saades mee maitse suhu, jäi ta puu juurde ka päeva ajal. «Peremehe» äraolekul külastasid mesipuud ka üks nooruke karu ning nugis.

Kuna fotolõks oli suunatud puutüve suunas, siis ei õnnestunud jäädvustada seda, kuidas karu  täpselt puuõõnsuses olevat mestmesilaste pesa avas.

Kaitseala töötajate teatel ei näidanud kaamera kahjuks ka õiget aega. Kuigi karu rüüstas mesipuud tänavu sügisel, on fotodel kirjas 2011. aasta.

Riikliku looduskaitseala  Šulgan-Tash laiub Uuralis 22,5 tuhandel hektaril. Looduslikult väga rikkalik kaitseala loodi 1958. aastal. Praegu võib seal kohata 312 loomaliiki, nende seas 62 liiki imetajaid ja 209 liiki linde. Looduskaitsealal paikneb ka Punasesse raamatusse kantud arvestatav metsmesilaste populatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles