Zooexpol näidati haruldast Mehhiko tömpsuud

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Tallinna lauluväljakul toimunud lemmikloomade näitusel Zooexpo näidati lisaks närilistele ja kassidele ka veeloomi.

Suurteks publikumagnetiteks oli näitusel vaieldamatult mehhiko tömpsuu, keda said soovijad ka ise toita. Mehhiko tömpsuud peetakse ka allveedraakoniks ja veepõhja Peeter Paaniks, sest loom säilitab ka täiskasvanuna lootelisele staadiumile iseloomulikke jooni.

Noored tömpsuud vajavad kodustes tingimustes pidamisel vähemalt 80 liitrist akvaariumi. Mehhiko tömpsuu on lihasööjad, parimaks söödaks on vihmaussid, punased ja mustad sääsevastsed. Neid ei soovitata pidada koos teiste kaladega.

Teiseks vaieldamatuks hitiks olid aafrika hiidteod, kes on lapsele ideaalseks esimeseks lemmikloomaks, sest teda on lihtne hooldada, ta ei hammusta ega tee lärmi. Tigu sobib ka allergikutele ning samas saab tigu ka kätte võtta ja temaga suhelda.

Tigusid võib hommikuti ka duši alla kaasa võtta, sest nad armastavad leiget vett.

Teolima on perenaise sõnul nagu väga toitev kätekreem ning nad ei maga talveund. Viimase kohta tekib akvaariumi juures elav arutelu, sest ühe tigusid kasvatava Tartu noormehe sõnul on tema teod juba talveunne heitmas.

Tigusid tuleb eemal hoida otsesest kokkupuutest suhkru ja soolaga, sest see võib olla surmav. Aafrika tiigertigu võib kasvada kuni 30 sentimeetri pikkuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles