Viljandi koduta loomade varjupaigas läks ühe päevaga koju seitse kassi

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müstiliselt must Endel ei too kindlasti õnnetust. Endeli praegune koht on Pärnu koduta loomade varjupaik.
Müstiliselt must Endel ei too kindlasti õnnetust. Endeli praegune koht on Pärnu koduta loomade varjupaik. Foto: Varjupaikade MTÜ

12. oktoober oli Viljandi koduta loomade varjupaiga jaoks eriline, sest uude koju läks rekordiliselt seitse kassi. 

Varjupaiga juhataja Siiri Mängli sõnul läks eile uude koju seitse kassi ja üks kiisu broneeriti. Varjupaikade MTÜ käivitas oktoobris kampaania, mille raames saab Viljandi, Pärnu, Võru, Valga, Läänemaa ja Virumaa varjupaikadest adopteerida musta kassi loovutustasuta. Eile kodu leidnud kassidest oli vaid paar musta kasukaga.

Viljandi elanikud on Mängli hinnangul tublid heategijad ja võtavad varjupaigast kassi koju meeleldi. Juhataja sõnul püüab Varjupaikade MTÜ ja Viljandi varjupaik oma tegevust inimestele lähemale tuua ning eilsest võib järeldada, et suur töö hakkab vilja kandma ning kassi võtmisel pööratakse pilk just nimelt varjupaikades elavate loomade poole.

Viljandi varjupaigas ootab kodu veel ligi 100 kassi, kes on valmis kohe uude koju minema. Mängli hinnangul on kodutute kasside arv endiselt kasvamas. «Kassid saavad aastas kaks pesakonda, ühe kevadel ja teise sügisel,» selgitab juhataja, samas tõdedes, et kõledad sügisilmad sunnivad kassid sooja otsima. 

Musti kasse on Varjupaikade MTÜ erinevatest turvakodudest koju läinud juba kümme. Viljandi varjupaika saab külastada esmaspäevast laupäevani ning ühendust saab numbril 523 8626. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles