Video: koos kasvanud gepard ja kutsikas on parimad sõbrad

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gepard
Gepard Foto: Vida Press

Loomaaias sündinud gepard oli pesakonna heidik ning loomaaiatöötajad kartsid, et loom ei jäägi elama, seetõttu toodi talle seltsiks labradorikutsikas.

Ameerika Ühendriikides Metro Richmondi loomaaias filmitud videoklipp näitab kahe looma arenemist kutsikaeast alates, vahendab The Mirror.

Pesakonna heidikuna sündinud gepard Kumbali valmistas loomatalitajatele muret, sest kardeti, et ta ei jää elama. Töötajad otsustasid Kumbalile seltsilise otsida, sest gepardid on looduses väga sotsiaalsed loomad. 

Zooloogid otsustasid otsida sama temperamentse iseloomuga koerakutsika, kes sobiks hästi Kumbaliga kokku. Labrador leiti ühest loomade varjupaigast, kus otsustati, et ta võiks magama panna. Loomaaiatöötajad päästsid koera surmast ning viisid ta hoopis uue sõbra juurde. Pärast lühikest tutvust sai neist lahutamatu paar. 

Gepardit eristab lõvidest ja tiigritest peamiselt kartlik iseloom. 

Gepardite ja koerte sõbrustamise idee tuli San Diego loomaaial ligi 30 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles