Teadlased riietasid kilpkonnad ujumisriietesse

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merikilpkonn Okinava Churaumi akvaariumis enne merre laskmist.
Merikilpkonn Okinava Churaumi akvaariumis enne merre laskmist. Foto: Reuters / Scanpix

Selleks, et inimesed mõistaks, kui olulised on väljasurevad liigid, hakkasid Austraalia teadlased merikilpkonni väikestesse ujumisriietesse riietama. 

Queenslandi ülikooli teadlased Owen Coffee ja Carmen da Silva asusid kaardistama asukohti, kus merikilpkonni kütitakse. Kilpkonni ohustavad ka veereostus, prügi ja elupaikade hävitamine, vahendab Huffington Post.

Teadlased kogusid kokku 6 merikilpkonna ning panid nad akvaariumisse. Selleks, et kindlaks teha, millest loomad toituvad, koguti kilpkonnade väljaheiteid. Mureks oli vaid see, et väljaheiteid ei saadud analüüsideks piisavalt.

Ühel hetkel läks Owen Coffee lähedalasuvasse poodi ja ostis mõned T-särgid. Pärast niidi-nõela tööd valmisid väikesed ujumistrikood. Teadlaste üllatuseks toimis idee hästi: trikoo läks loomadele hästi selga, oli kilpkonnadele mugav ja teadlased said vajalikud analüüsid tehtud.

Pärast analüüside võtmist lasti ujumistrikoos kilpkonnad vette tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles