Vitamiinirikas kitsepiim annab koerale tervist

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitsepiim.
Kitsepiim. Foto: Panther Media/Scanpix

Kitsepiim on aastasadu tuntud ja hinnatud tervistav jook, mida võib anda ka koerale, sest see sisaldab palju vitamiine. 

Kitsepiim on hea asendus loomse valgu ja paljude mineraalide ning vitamiinide saamiseks, sest paljud koerad ei talu lehmapiima ega ka muid lehmapiimast valmistatud tooteid. Eestis saab osta ka säilitusainetete ja pastöriseerimata,kui vähesäilivat jahutatud kitse toorpiima, kirjutab Krista Laanet portaalis chihu.ee.

Kitsepiim on kergesti seeditav, sest sisalduvad valgud on struktuurse koostisega, mille tõttu on seedimine ja omastamine kiirem. Piimas on rohkelt B-vitamiini.

Piim aitab ravida nahahaigusi, taastab üldist tervist, tõstab imuunsüsteemi võimekust ja normaliseerib soolestiku mikrofloorat. Kitsepiimas on palju vaske, magneesiumi, mangaani, tsinki, fosforit, ning koobatit.

Kitsepiima ei ole vaja koera jaoks lahjendada, kuid kindlasti läheb see kiiremini halvaks kui lehmapiim. Kitsepiim on rammusam ja seetõttu tuleb seda koerale mõõdukas koguses anda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles