Aafrikas tapeti taas kuulus kaitsealune metsloom

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uurijate lemmik Legolas
Uurijate lemmik Legolas Foto: Cheetah Conservation Botswana

Botswanas lasti äsja maha gepard nimega Legolas, kes oli kaslastega tegelevatele teadlastele oluliseks uurimisobjektiks.

Maha lastud gepardi leidnud looduskaitsjate sõnul pole Legolase tapmisele mingit mõistlikku selgitust, sest nimetatud piirkonnas ei ole kariloomi, keda tuleks kiskjate eest kaitsta. Juhtumit uuritakse praegu salaküttimist puudutavate seadusesätete alusel, vahendas ERR Uudised agentuuri BBC.

Loom kandis kaelavõru, mille abil teadlased uurisid kaslaste jahipidamisviise. Legolase jälgimine moodustas teadustööst äärmiselt olulise osa.

Sama teadusprojekti raames jälgitakse veel nelja gepardit. Kaks projekti kaasatud looma on juba varem salaküttide poolt maha lastud.

68,5 kilogrammi kaalunud Legolas on üks ajaloo suurimaid kütitud gepardeid. Rahvusvahelise Looduskaitseliidu (IUCN) andmetel on Aafrikas gepardeid umbes 10 tuhat ning tegu on ohustatud liigiga.

Käesoleva aasta juulis puhkes rahvusvaheline skandaal, kui ameeriklasest hambaarst Walter Palmer lasi Zimbabwes ebaseadusliku jahi käigus maha isase lõvi Cecili. Kuigi Zimbabwes algatati jahi korraldanud isikute vastu kriminaalasi ja USA-lt nõuti ka Palmeri väljaandmist, teatas mees septembri alguses USA ajakirjandusele, et ei Zimbabwe ega USA võimud pole talle mingeid ametlikke süüdistusi esitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles