Tallinnas toimus meeleavaldus põllumajandusloomade mälestamiseks

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anita Jürson

Loomaõiguslik organisatsioon Loomade Nimel korraldas reedel Tallinnas Raekoja platsil meeleavalduse põllumajandusloomade mälestamiseks. 

Tegemist oli esimese meeleavaldusega Eestis, mille eesmärk on juhtida tähelepanu farmiloomade olukorrale ja kannatustele.

«Infot selle kohta, millised on toiduks kasvatatavate loomade elutingimused jõuab inimesteni kahjuks väga vähe. Enamik inimestest puutub nende loomadega kokku kahjuks ainult toidulaua kaudu ega tea, et loomade elu intensiivtööstuses on täis valu ja kannatusi,» kommenteeris üritust Loomade Nimel pressiesindaja Anita Jürson.

Üleilmne põllumajandusloomade päev on 1983. aastal alguse saanud mälestuspäev, mille eesmärk on tähelepanu juhtida miljardite farmiloomade igapäevastele kannatustele. Päev on pühendatud vägivallatu eluviisi propageerija, India poliitiku Mahatma Gandhi sünnipäevale.

Eelmisel aastal korraldati tähtpäeva raames üritusi enam kui 95 riigis üle maailma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles