8 nippi, kuidas kassi ja koera üksteisele tutvustada

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pere sõbrad kass ja koer pakuvad omanikele palju rõõmu
Pere sõbrad kass ja koer pakuvad omanikele palju rõõmu Foto: Elmo Riig / Sakala

Kassid ja koerad ei pea alati kaklema ning tegelikult võib kahel lemmikul omavahel päris vahva olla.

Portaal catster annab nõu, kuidas koera ja kassi omavahel tutvustada.

1. Valmista kodu ette

Koera saabumisel perre võiks kassile eraldada toa, kuhu viia liivakast ja toidukauss. Nii saab kass iga kord uustulnuka eest põgeneda kui vaja. Kõrgem mööbel annab kassile võimaluse koera ja tegevust kaugemalt jälgida.

2. Arvesta loomade vanust

Kassiga majapidamisse võib tihtilugu paremini sobida kutsikas, kes kiiresti õpib selgeks, kui lähedale võib kassile minna ja mida sobib teha ning mida mitte.

3. Tee selgeks koera taust

Võttes koer varjupaigast, võiks esmalt kindlaks teha, milline on koera eelmine kokkupuude kassidega ja kui mugavalt ta end nende seltsis tunneb.

4. Tee selgeks kassi iseloom

Sotsialiseeritud kass, kes on koertega varem kokku puutunud, tunneb end ilmselt pontude suhtes mugavamalt. Ent kassi, kel on eelnevalt vaid negatiivsed kokkupuuted, ei tohiks koera võtmisega rohkem traumeerida.

5. Väsita koer ära

Enne esimest korda uude koju tulekut võib koera pikale jalutuskäigule viia ning temaga mängida. Kui koer on üleliigse energia ära kulutanud, on suurem võimalus, et ta ei hirmuta kassi liigse entusiasmiga ära.

6. Hoia koera tutvustades rihma otsas

Erinevast liigist loomi tutvustades tuleb olla tähelepanelik, sest ilmselt tekivad kehakeelest erinevad arusaamad. Liputav saba võib koerakeeles tähendada, et tal on meeldiv uue sõbraga kohtuda, aga kass ei pruugi seda nii tõlgendada.

7. Harjuta koera

Käsud nagu tule siia, istu, paigal, ja lase lahti võiks koerale kõigepealt selgeks teha. See on mitmeti kasulik, sest koertele meeldib õppida.

8. Kontrolli olukorda

Kui kass end pidevalt peidab või koer muutub agressiivseks nii kassi kui ka teiste inimeste suhtes, tuleb konsulteerida koertekooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles