Videosari loomade varjupaigast: väike Limpa ootab rahulikku kodu

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Väike koeraproua Limpa toodi Tartu koduta loomade varjupaika tänavu maikuus Taevaskoja kandist koos oma poja Kellukesega. Varjupaigas avastasid sealsed töötajad, et lisaks on Limpa veel poegade ootel. Tänaseks on koeraema kõik pojad üles kasvatanud ja neile on leitud uued kodud. Limpa ise ootab aga endiselt oma inimest, kes just temale meele järele oleks.

Varjupaiga loomatalitaja Ragne Järv rääkis, et Limpa valib ise, millise inimesega seltsida soovib. Kui klapp on olemas, on Limpa lähedust otsiv ja sõbralik koer, kes käib alatihti inimeselt musi norimas.

Varjupaigas on tähele pandud, et soojemad suhted on koeral eriti meesterahvastega. Järve sõnul võiks umbes 6-aastane Limpa sobida pigem rahulikule vanainimesele, kes saab koerale pakkuda aias ringi jooksmise võimalust. Seni on koer näidanud end igati eeskujulikust küljest, kuulates varjupaigatöötajate sõna ja rihmata jalutades püsinud alati inimese läheduses.

Varjupaika saabudes oli Limpal seljas pikk talvekasukas, mistõttu tundus taksilikult pika kehaga koer üsna masajalgne. Nüüd, kui vana karv on seljast ära kammitud, on näha ka koera sihvakaid jalgu.

Hiljuti sai Limpa ka steriliseeritud, nii et kutsikaid tal rohkem ei sünni. Ragne Järv soovitab huvilistel käia koos kõigi pereliikmetega enne Limpa koju viimist koeraga mitmel korral tutvumas, et olla kindel iseloomude sobivuses.

Tartu Postimehe eelmine Nädala Käpp, kass Donna, sai endale läinud neljapäeval uue kodu. Uus pererahvas ootas teda kannatlikult videoloo ilmumisest saati, et saada teada, miks Donna silmad vett jooksevad. Kui selgus, et see on Donnal kaasasündinud eripära, oli kass viimaks valmis uude koju sõitma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles