Sõjakooli kadetid aitasid koduta loomade varjupaika

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usinad kadetid tööhoos.
Usinad kadetid tööhoos. Foto: Ave Eerma / Tartu Kõrgema Sõjakool

Kõrgema Sõjakooli kadetid aitasid eile Tartu koduta loomade varjupaigal kuute korrastada ja küttepuid lõhkuda, lisaks anti üle Sõjakoolis kogutud annetused. 

Varjupaigatöötaja Ragne Piirits-Hiobi sõnul on kadettide algatus ja abi igati teretulnud, tõdedes, et mehejõust jääb alati puudu. «Sellised tööd nagu kuutide tõstmine, parandamine, puude lõikus ja lõhkumine ootas juba kevadest saadik oma järge,» sõnas Piirits-Hiob. 

Kadettide toodud konservid kuluvad varjupaigatöötaja sõnul ära kahe nädalaga, kuivtoit isegi kiiremini. 

Heakorratöödest võttis osa 17 kadetti ja kolmanda õppeaasta maaväe põhikursuse ülem. Kadetid aitasid koerakuute parandada ja välja vahetada. 

«Nii korjandusest saadud toit ja riidematerjal kui ka heakorratöödele tulnud kadettide arv ületas mu lootusi,» ütles korjanduse algataja kadettveebel Martin Holm. «Väga hea tunne oli panustada loomade heaollu ja näha, et nii paljud kadetid algatusega kaasa tulid.»

Varem on kadetid aidanud lasteaedadesse noori kasepuid istutada.

Varjupaiga projektijuhi Kirke Roosaare sõnul seisavad loomade varjupaigas ees veel sügisesed toimetused nagu õunte korjamine ja lehtede riisumine, viimast jätkub ilmselt viimase lehe langemiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles