Päevatoimetaja:
Maarja-Liis Orgmets

Kas koer peaks sööma konservi või kuivtoitu?

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Kausis on koeratoit. Pilt on illustratiivne.
Kausis on koeratoit. Pilt on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Paljudele koeraomanikele tekitab muret küsimus, kas anda koerale konservi või kuivtoitu, portaal petMD annab küsimusele vastuse.

Tihti teevad loomaomanikud otsuse lähtudes sellest, mida on nad eelmistele lemmikutele andnud, mida on soovitanud kasvataja või loomaarst. Kumb siis on parem, kas kuivtoit või konserv?

Konserv

Paljud koerad ei joo päeva jooksul nii palju vedelikku kui peaks, mistõttu on konserv heaks variandiks, et looma päevanorm täita. Konserv võib sobida ka vanemale ja haigele koerale, kelle haistmismeel ei pruugi olla nii hea või söögiisu pole taastunud. Konservist saavad koerad kätte esmavajalikud mineraalid ja proteiinid.

Konservi puuduseks on fakt, et juba avatud toit tuleb kiiresti realiseerida, sest muidu läheb see halvaks ja ei pruugi loomale mitte meeldida.

Kuivtoit

Kuivtoidu võib erinevalt konservist loomale välja jätta pikemaks ajaks, ilma, et see halvaks läheks. Kuivtoitu on lihtsam säilitada, kas või lihtsas kaanega karbis, kuhu ei pääse ligi närilised ja toit püsib kuiv ja värske. Kuivtoitu on hea kasutada ka treenimisel ja toetab ka looma hambaid.

Kuivtoidu puuduseks ongi peamiselt see, et see on kuiv. Kuivtoit ei pruugi sobida haigeltele loomadele ja neile, kes ei tarbi päevas piisavalt vedelikku.

Samas ei peaks eelistama üht toitu teisele, vaid mõlemat tasakaalustama. Määravaks on see, milline on peremehe elustiil ja looma maitse. Mõned veterinaarid on soovitanud ka aeg-ajalt kaht toitu kokku segada.

Tagasi üles