Loomade kiirabikliinik soetab esimese kompuutertomograafi

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kompuutertomograaf.
Kompuutertomograaf. Foto: Siemens.

Tallinnas tegutsev loomade kiirabikliinik soetab esimese loomakliinikuna Eestis koostöös Hansa Medical OÜ-ga kompuutertomograafi.

Kompuutertomograaf on röntgentehnoloogial põhinev seade, mis annab tavalisest röntgenuuringust detailsema ja mitmekülgsema pildi. Tomograafi ja arvuti koostöös muutuvad nähtavaks ka objektid, mida tavaröntgeniga ei näeks või mida ei suudaks üksteisest eristada, kirjutab kiirabikliiniku koduleht.

Kompuutertomograaf võimaldab uurida kõiki keha piirkondi, eriti praktiline on seade murdude, lülisamba haiguste, traumade ja ortopeediliste haiguste diagnoosimiseks. Lisaks võimaldab see jõuda jälile kasvajatele, kõhu- ja rinnaõõne organite haigustele ning võõrkehadele.

Peagi võimaldab kompuutertomograaf ka Loomade Kiirabikliinikul lemmikuid aidata ning on suur samm edasi Eesti veterinaarmaastikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles