Koer üritas interneti ära süüa

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sofia tuli operatsioonijärgsele ülevaatusele. Pilt on tehtud vana Nokiaga.
Sofia tuli operatsioonijärgsele ülevaatusele. Pilt on tehtud vana Nokiaga. Foto: Raimu Hanson

«Täna juba kakasime,» ütles viieaastase koerapreili Sofia perenaine. Nõnda väljendas ta loomaarst Tarmo Tähnasele rõõmu, et tema hoolealune paraneb. Nimelt oli koer üritanud nahka pista kogu interneti, aga jäi sedakorda pidama, kui oli peaaegu 200 grammi juhtmeid arvuti juures alla neelanud.

Rahuliku nunnu näoga väike koer, kes on mõningatel andmetel Yorkshire´i terjer, ei tahtnud ühel päeval süüa ega väljas käia, oksendas ja peitis ennast ära. Perenaine oli arvanud, et vahest on tema Sofia midagi õues jalutamise ajal alla neelanud. «Muru Kivilinna poe juures oli väga pikaks kasvanud, aga koer on väike, nii et ei ole näha, kui ta midagi muru seest leiab,» ütles ta.

Tuli seada sammud kodu lähedale väikeloomakliinikusse Fik. Ja kui aparaadi all läbivalgustamisel selgus, et maos ja sooltes on tavatult palju isolatsiooniga kaetud ja katmata juhtmeid, mõned väiksed naelad ja kingapaelad, karvad ja muu pahn peale selle, tuli kähku ette võtta operatsioon.

Kuid operatsioonieelsel ülevaatusel tuli perenaisega juttu ka sellest, et koer on hakanud väga häälekalt hingama. Nii sai Sofia loomaarsti käe all vabaks ühekorraga magu otsast otsani täitnud juhtmepuntrast – kusjuures nii pirakat kogust ei ole Tarmo Tähnas oma 36-aastase loomaarsti staaži jooksul veel näinud – ja hingetorru kinni jäänud kaheksast toidugraanulist.

Loomaarst oletab, et koer oksendas ja tõmbas sealjuures toidu hingetorru. Toidugraanulite päritolu on teadmata, sest perenaise sõnul sööb Sofia sedasama, mida ta ise. «Mu tuttavad on öelnud, et ta saab paremat sööki, kui mõne naise abikaasa,» lisas ta.

Täna käis Sofia väikeloomakliinikus ülevaatusel ja sai süsti. Praegu võib ta süüa ainult puljongit, mida perenaine sortsutab talle suhu ilma nõelata süstlaga. Paari-kolme nädala pärast võib ta taas oma endist toitu – välja arvatud juhtmed, paelad ja naelad – sööma hakata.

Kuigi koerad ja kassid on targad ning teevad teatud järeldusi ebaõnnestunud toidukordadest, on mõni loom halvas mõttes tavatult järjekindel. Nii näiteks meenutas Tarmo Tähnas kolmeaastast kassi, kelle soolestikku on ta opereerinud neljal korral: välja lõiganud kaks korda metallraha, üks kord ühe mänguhiire pea ja üks kord ühe plastist mänguasja tüki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles