Närilised äratavad potentsiaalse partneri huvi lauluga

Kerttu-Kadi Vanamb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiir
Hiir Foto: AP Photo / Scanpix

Lisaks teadmisele, et isased hiired laulavad väljavalitud emasele serenaadi, on teadlased avastanud, et emased laulavad oma laulu partnerile vastu.

Uurijad leidsid, et näriliste laul on osa paaritumisrituaalist. Kui varem arvati, et lauluoskusega säravad vaid isased, siis nüüd on selge, et emased vastavad, andes sellega märku, et nad on paarilisest huvitatud, vahendab The Mirror.

Kahjuks on registreeri inimkõrv hiirte laulu. Kuna tavainimene kuuleb helisid vahemikus 20 Hz kuni 17 kHz, siis hiirte hääl on vahemikus 35 kuni 125 kHz.

Delaware´i ülikooli neuroloog Joshua Neuneubel sõnas, et avastus saadi aparaadiga, mis suudab väga kõrgeid helisid määrata ligi 97 protsendi täpsusega. Katses mõõdeti kahe isase ja kahe emase hiire omavahelist suhtlemist.

Saadud andmed näitasid, et emased vastasid isastele aeglase lauluga, et potentsiaalne paariline häält jälgida suudaks. Tulemused andsid alust arvamaks, et emane vastab vaid juhul, kui on isasest tõsiselt huvitatud. Varasemad uuringud on näidanud, et emased, kes valisid omale ise paarilise, said tervemad pojad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles