Sügisvärvides Donna otsib töö- ja elukohta

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sügis on käes, hiired ja rotid pressivad end majadesse. Abi on lähedal: loomade varjupaigas on täna üle saja kassi, neist kaks kolmandikku täies tööjõus ehk täiskasvanud.

Üks neist on kolmevärviline Donna. «Heas vormis, aasta või paar vana, sõbralik ja seltsiv,» iseloomustas teda Tartu koduta loomade varjupaiga perenaine Ragne Piirits-Hiob.

Kindla elukohata Donna oli aprillis end koos kahe pojaga sisse seadnud Tartus Võru tänaval võõras kuuris. Nüüd on ta varjupaigas pea viis kuud kosunud ja puhanud ning kassiproua hing igatseb päris oma kodu, kus tähtis olla, nurru lüüa ning plats hiirtest ja rottidest puhtaks lüüa. «Emased kassid on väga head hiirepüüdjad,» kinnitas Ragne Piirits-Hiob.

Donna on nõus kolima ka maale, tööd ta ei pelga. Kassil on nüüd kiip ja poegi ta enam ei saa. 

Tartu Postimees tutvustab sarjas «Nädala käpp» iga nädal ühte Tartu loomade varjupaiga elanikku. Kõik, kellel tekkis Donna vastu huvi, saavad võtta varjupaigaga ühendust telefonil 5333 9272.

Reede, 11. septembri hommikul elas varjupaigas 14 koera, 122 arvele võetud kassi ja hulk kassipoegi, keda polnud veel jõutud arvele võtta. «Sügis on käes, jälle algab kasside ja koerte suvilasse «unustamise» aeg,» tõdes Ragne Piirits-Hiob.

Vähe sellest: käes on ka kassipoegadest vabanemise aeg ja siinkohal on hella südamega inimestel soovitatav lugemine lõpetada.

Nimelt käis inimene väga julmalt ümber kodutriibulise Vennaga, kelle päästjad tõid 9. septembril välja Jõgevamaal Kasepää valla Kükita küla ühest kaevust. Kassipoeg on pandud kolme kilekoti sisse, loomale oli kotti kaasa pandud ka toitu.

Napilt pääsesid pommirühma demineerijate veekahuriga otsa leidmisest Roma, Riga, Paris ja London. Need kaks emast ja kaks isast triibulist kassipoega olid suure sinise kohvriga 3. septembril sokutatud Tartu maaliinibussijaama. Ka neile oli kohvrisse kaasa pandud hulga teemoona. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles