Arvamus: ettevõtted võiksid pakkuda peremeheta kassidele hoiukodu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wendy
Wendy Foto: Meeri-Mall Aul

Oma ettevõtte toredate kogemuste põhjal kutsume üles asutusi, kel soojad ruumid ja loomasõpradest töötajad, aitama turvakodusid sügisese loomabuumi ajal, pakkudes ajutist elamispinda turvakodude asukatele. 

Praegu on käes aasta kõige keerulisem aeg tänaval elavate kasside ja koerte jaoks, sest ilm on hakanud muutuma külmemaks ning talvine periood on lähenemas kiiremini, kui esialgu tundub. Kasse ja koeri abistavad turvakodud on aga ruumipuuduses, mistõttu tänavaloomade abistamiseks on pikad järjekorrad. Selline olukord on tavapärane igal sügisel, mil suvilatesse maha jäetud lemmikutest tekib ulatuslik probleem.

Nõudmised hoiukodudele ei ole suured: loomad vajavad soojust ja hellust, värsket toitu ja turvatunnet. Varjupaigad või turvakodud annavad kaasa kogu vajaliku varustuse looma eest hoolitsemiseks, nii et enamasti piisab vaid soojast südamest ja tahtest aidata.

Ettevõtte kogemus hoiukoduna

Kaupluse Helmehaldjas idee hoiukodu pakkuda sai alguse puhtast juhusest, kui nägime Facebookis hüljatud loomade aitamisega tegeleva, kuid kriitilises ruumikitsikuses vaevleva mittetulundusühingu üleskutset.

Kolleegide vahelisest  naljast, et võtame siis mõned meie juurde - kaupluses ruumi ju küll, sai mõne minutiga kindel plaan tänavakassidele oma abi pakkuda. Kirjutasime sellest veidi hullumeelsest ideest kõikidele vabaühendustele ning kõige ladusamini sobis omavaheline koostöövorm MTÜ Kassiabiga, kust tuldi ka kontrollima,  kas meil on pakkuda kasside jaoks sobivaid elutingimusi.

Eelmise aasta detsembris asus meie pärlipoodi elama kass Gerda. Ei pea vist pikemalt mainima, et pärlipoe tööruumid on täis tuhandeid vidinaid, mille igahommikuse inventuuriga me tol korral riskisime ja riskime siiani. Võime öelda, et asi oli täielikult seda riski väärt!

Me ei oleks varem arvanudki, et töö tegemine on koos kassiga palju mõnusam kui kassita.

Kaunile kassipreili Gerdale leidsime sobivad kodukandidaadid nädalaga, kasutades ära Helmehaldja mitmeid tuhandeid sõpru ning võimalusi ajakirjanduses esinemiseks, mida meile lahkelt pakuti. Gerda viis minutit kuulsust saabus juba kolmandal hoiukodus olemise päeval ootamatult Ringvaate otse-eetris. Pärast seda oli tema päris oma koju saamine mõne päeva küsimus. Meie esimene eksperiment hoiukodu pakkumisel lõppes rohkem kui hästi ja seega otsustasime, et proovime kodu leida järgmisele kassile.

Viies poekass Leeni

Äsja kolis pärlipoodi juba viies kass - imearmas kassipreili Leeni, kes parajasti uue eluoluga kohaneb. Esmapilgul tundub, et Leeni on nagu väike ilves - sõbralik, vaoshoitud, aga konkreetne. Hinnanguliselt on kassineiu vanuseks kolm kuni viis aastat. Ta on steriliseeritud, vaktsineeritud ja kiibistatud.

Leeni tegemistest ja eelmiste koduotsijate seiklustest saab lähemalt lugeda kassipäevikust.

Kui  tunned, et Su kodus ja südames on ruumi ühele kaunile Leeni-nimelisele kassile, kirjuta info@kassiabi.ee või tule külla ja tutvu Leeniga silmast silma Tallinnas Tartu maantee 55 asuvas kaupluses Helmehaldjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles